1525246880025.jpeg

Hallo, ik ben Jos

Hoe ben je in dit vak beland?

Behoorlijk toevallig. Ik was indertijd, eind jaren 90, werkzaam als laborant bij een klein bedrijf (kwaliteit- en kwantiteit controle van aardolieproducten en bulkchemicaliën). Als neventaak deed ik het systeembeheer van een Novell Netware netwerkje. Het kantoortje van waar ik dat deed deelde ik met een externe huurder. Op een zeker moment vond ik het tijd om iets anders te gaan doen, en deze man wees me op een website van CMG waar je virtueel kon solliciteren. Puur uit nieuwsgierigheid heb ik me daarvoor aangemeld, omdat het er voor die tijd erg vooruitstrevend uit zag.​

Jouw rol, hoe word je dat?

Een combinatie van een aantal dingen: ervaring (zowel op vakinhoudelijk gebied als in diversiteit van organisaties – goed voor een brede kijk op zaken), trainingen en zelfstudie (vakinhoudelijk, maar ook soft skills zoals communicatieve vaardigheden, presentatietechnieken enzovoort) en een gezonde dosis nieuwsgierigheid en doorzettingsvermogen.

Hoe lang ben je al werkzaam bij XCLR8?

Vanaf zo ongeveer de oprichting, volgend jaar vier ik mijn 10-jarig jubileum!

Welke eigenschappen moet je hebben om succesvol bij XCLR8 te zijn?

Teamspeler (aangezien we een kleine, hechte club zijn), verantwoordelijkheidsgevoel, doorzettingsvermogen.

Wat vind je het leukste of meest waardevolle of leukste aspect van het werk bij XCLR8?

Ik vind persoonlijk het leukste aspect juist het feit dat we een kleinere club zijn. Geen bureaucratische lijnen, we doen het met z’n allen, wat een heel sterk ‘ons-gevoel’ geeft. Plus het feit dat de twee managing partners totaal verschillende persoonlijkheden zijn, wat zo af en toe onbedoeld komische situaties oplevert (waarvan ik niet kan zeggen of ze dat zelf ook altijd zien.​

Vertel in het kort jouw levensgeschiedenis?

Ik ben geboren en getogen in Dinteloord, onder de rook van Nederlands meest bekende suikerfabriek, en opgegroeid als oudste zoon in een gezin met twee jongens. Mijn schooltijd heb ik doorlopen met horten en stoten – ondanks dat ik goed kon leren had ik er niet altijd even veel zin in. Vakken die ik leuk vond deed ik graag en met volle overgave, maar bij minder leuke vakken was het stadscentrum vaak aantrekkelijker. Uiteindelijk is dat toch goed gekomen, en ben eind jaren negentig afgestudeerd met een diploma Analytische Chemie (een studie waarmee je onder andere goed leerde hoe je eigen vuurwerk te maken).

Mijn vrouw en ik komen beiden uit een gezin wat niet veel aan reizen deed. We gingen in onze jeugd wel regelmatig op vakantie, maar altijd relatief dicht bij huis. Vanaf het moment dat we bij elkaar waren ontdekten we samen een passie voor reizen, in de meest uiteenlopende vormen – verre reizen, wintersport, muziekfestivals, stedentrips, road trips met auto of motor – wij vonden en vinden het allemaal leuk en doen het nog steeds graag en het liefst zo vaak mogelijk.

In 2005 is onze dochter Nora geboren, en was ons gezin compleet. Ze pubert inmiddels richting het einde van haar eigen middelbare schooltijd, en we wonen nog altijd in Dinteloord, in de buurt van die suikerfabriek.

Wat wilde je als kind worden?

Archeoloog. Ik zag mezelf helemaal bezig dinosaurusbotten blootleggen in afgelegen woestijnen. Zoals bij velen is het niet zo gelopen…

Waar ben je trots op in je leven?

Mijn onafhankelijkheid. Ik vind het heerlijk om zoveel mogelijk leuke mensen om me heen te hebben, maar ik ben er trots op te weten dat als ik op mezelf aangewezen zou zijn, me dat ook prima af zou gaan.